ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Φλώρινας συνεχίζει τις δράσεις του και αυτή την σχολική χρονιά.

Ήδη ολοκληρώθηκαν ,το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των νηπίων ,  το οποίο το παρακολούθησαν 12 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 2 ομάδες γονέων : του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας και του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας.

Έγινε παρουσίαση του φορέα στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας και συζήτηση για την συνέχιση της συνεργασία μας καθώς φοιτητές του τμήματος συμμετέχουν στις δράσεις μας.

Στο ΓΕΛ Αμυνταίου πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια σε τρία τμήματα της Α΄ Λυκείου με θέμα την πρόληψη της χρήσης καπνού , κάνναβης και αλκοόλ.

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας υλοποιήθηκαν βιωματικά Εργαστήρια σε 4 τμήματα του σχολείου, με θέμα την πρόληψη του Σχολικού Εκφοβισμού και θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση στους εκπαιδευτικούς και γονείς , με το ίδιο θέμα.

Έχουμε προγραμματίσει μέχρι το τέλος του έτους επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης   με θέμα την πρόληψη του Καπνίσματος καθώς και την έναρξη ακόμη 4 ομάδων γονέων με θέμα την επικοινωνία στην οικογένεια.

Καθημερινά δεχόμαστε αιτήματα υλοποίησης βιωματικών εργαστηρίων από σχολικές μονάδες της περιοχής μας με θέματα τα οποία απασχολούν μαθητές , γονείς, εκπαιδευτικούς και κατά προτεραιότητα τα εξυπηρετούμε. Το προσωπικό του Κέντρου έχει ενισχυθεί με μία ακόμα Κοινωνική Λειτουργό – εργαζόμενη του ΟΚΑΝΑ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ , για την  κάλυψη των αναγκών της περιοχής μας.

Η συνεργασία μας με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας συνεχίζεται και έχουμε προγραμματίσει κοινές δράσεις.

Για την εξέλιξη και την πορεία όλων των δράσεών μας θα σας ενημερώνουμε.

Η επ. υπεύθυνη του Κέντρου

Βικτώρια Ζιώγα

Ψυχολόγος- Επ. Σύμβουλος

Similar Posts